Vrångö

Längst ut i pärlbandet av öar i Göteborgs södra skärgård ligger vackra Vrångö. Med sin unika natur och gemytliga stämning lockas varje år tiotusentals besökare hit för att njuta av de olika årstiderna.

Fram till på 70-talet försörjde sig större delen av befolkningen på fiske. Idag pendlar de allra flesta in till fastlandet för att arbeta. Ön är berömd för sin stora, fina och familjevänliga Vrångö gästhamn Till midsommarhelgen kommer båtar i hundratal flera dagar i förväg för att säkra sin plats i hamnen och ta del av det traditionella firandet som äger rum här. På Vrångö finns även ett bekvämt hotell med sjöbodslägenheter, Kajkanten Vrångö, en matbutik, Tempo Vrångö, båda öppna året runt. Sommartid hittar du även en fiskbutik, Fiskeboa. Här finns också en fin förskola, tre församlingar samt många aktiva föreningar som alla jobbar för Vrångös fortlevnad på olika sätt.

Fram till 1930-talet fanns det lotsar stationerade på Vrångö. Dessa flyttades sedan till Vinga, men kvar finns Lotsutkiken som idag är ett känt landmärke. Vrångö är även berömt för sina fina badständer och många soltimmar, se aktuellt väder och vy via Vrångös live webbkamera som är belägen på Utkiken. Vill du njuta av Vrångös vackra natur är en tur längs öns lättillgängliga promenadslingor att rekommendera. Känslan av frihet som infinner sig när du står inför den vidunderliga utsikten på topparna av slingorna är magisk. Fortsätter du nedför backarna ändras landskapet drastiskt  och du får njuta av skogens stillhet.

Varmt välkomna ut till Vackra Vrångö!