Om oss som driver Skärgårdens Café

Vi som äger Skärgårdens Café är två småbarnsfamiljer, bosatta året runt på Vrångö. Ena familjen består av mamma Jennie, pappa Andreas och barnen Emmy och Knut, i den andra familjen hittar du mamma Madeleine, pappa Alfred och barnen John, Alma och Molly. Det är vi mammor i båda familjerna som driver verksamheten och som ni säkrast träffar på när ni besöker oss. Med en bakgrund inom sjöfart, barnomsorg, rörläggeri och fiskhandel var det kanske inte en självklarhet att det var vi som skulle dra detta projekt i hamn, men…..

…..så började det

När det var dags för ny upphandling av arrendet för marken i Mittvik, såg vi som åretruntboende småbarnsfamiljer vår chans att dels vara med och lyfta området där tusentals turister landstiger varje dag under sommaren men även skapa en service och en mötesplats för oss drygt 380 människor som bor här under hela året.

Efter många samtal och möten med kommunala instanser och enorm uppbackning av andra Vrångöbor så togs det första spadtaget i januari 2013. Sjätte juli samma år hade vi en hejdundrande invigning av Skärgårdens Café i sammarbete med Vrångö Transport och sedan dess har mycket hänt. Vi jobbar ständigt med att utveckla och förbättra verksamheten och lär oss hela tiden nya saker vilket vi tycker är fantastiskt roligt!

Vi driver caféet

 • Jennie D Wijk

  Jennie D Wijk, driver Skärgårdens Café tillsammans med Madeleine. Är uppväxt i Småland men bor nu mer året runt med sin familj på Vrångö.

 • Madeleine Strandberg

  Madeleine Strandberg , född Karlsten, driver Skärgårdens Café tillsammans med Jennie. Är född och uppvuxen på Vrångö och bor idag året runt här med sin familj.

Personal

 • Emanuel

  Emanuel är trogen sommarjobbare här på vårt café. Egentligen är han 'digital artist' men återvänder alltid till oss i början av juni för att hänga med oss över sommaren. Det tycker vi om! I september sätter han sig i skolbänken för att läsa Digital Designer. Emanuel har en förmåga att lugna ner oss med sin blotta närvaro och stämmer gärna upp till skönsång i köket.

 • Ros-Mari

  Ros-Mari är vår kock här på Skärgårdens Café. Hon är inte Vrångöbo från början utan kommer från Stenungsund, dock hoppas vi att hon aldrig flyttar härifrån. Ros-Mari jobbar för det mesta och är en riktig matnörd- på ett väldigt bra sätt!

 • Elin Ebbegrim

  Elin Ebbegrim. En naturbegåvning på smaker och en klippa i köket. Tyvärr har fina Elin flyttat från Vrångö men vi hoppas på sporadiska inhopp.

logo_skargardenscafe